Zakgeld per week voor volwassenen erg effectief

Zakgeld

Zakgeld per week voor volwassenen? zakgeld, dat geef je toch aan je kinderen? Exact, dat was ook mijn eerste reactie toen ik enkele jaren geleden onder bewind kwam te staan. Als je onder bewind staat krijg je weekgeld, ook wel zakgeld genoemd. Zoals je wellicht hebt gelezen heb ik in het verleden flink in de schulden gezeten. en ik wil graag mijn ervaringen en tips met jullie delen. Het hele verhaal lees je hier.

Terugkomend op het fenomeen zakgeld, als kind heb ik dit nooit meegekregen dus doe je kinderen en ook jezelf een plezier en begin hier vroeg mee. Op deze manier leren kinderen zich bewust worden van geld en dat ze moeten sparen voor een dure aanschaf. Geef jij je kind nog geen zakgeld, begin dan vandaag nog! het helpt ze te leren omgaan met geld en zich bewust te worden van wat geld nu daadwerkelijk inhoud. Wil jij weten hoe? Lees dan mijn laatste blog over zakgeld voor kinderen.

Beheer je geld verstandig

Toen ik net bij mijn budgetcoach kwam was dit de eerste stap in het hele proces. En dit is iets wat ik nog altijd toepas ondanks dat ik er financieel gezond voorsta. Op deze manier weet je exact wat je te besteden hebt en wat je over houdt. Uiteraard is het van belang dat je eerst je inkomsten en uitgaven op de rij zet zodat je precies weet hoe je er financieel voorstaat. Het zakgeld wat ik mijzelf nu geef is puur voor de extra dingen, zoals cadeautjes, dagje weg met vrienden, nieuwe kleding of gadgets.

Na aftrekt van onze vaste lasten betaal ik mijzelf wekelijk een vast bedrag van €50,- uit. Dit is voor deze week mijn ‘budget‘. Dit kun je uiteraard helemaal zelf bepalen wanneer je minder te besteden hebt is het logisch dat dit bedrag lager zal uitvallen. De reden waarom ik op €50,- zakgeld per week ben gaan zitten is omdat ik €250,- vrij te besteden heb per maand. Wanneer je jezelf dit maandelijks uitkeert bestaat het risico dat je met 2 weken je geld op hebt. Nu moet je sparen voor iets wat je wilt kopen en houd je tot aan je volgende loon wekelijks geld over. Op deze manier is de verleiding kleiner om aan je spaargeld te zitten en is je uitgave patroon veel beter te controleren.

Zakgeld per week voor volwassenen, hoe werkt het?

Zelf heb ik een rekening bij de KNAB bank, de kosten voor dit pakket zijn €5,- per maand en je kunt tot 5 betaal rekeningen openen met een daarbij horende bankpas. Mijn vrouw en ik hebben daarnaast een gezamenlijke rekening waar we beide een vast bedrag op storten voor de vaste lasten. Terugkomend op het zakgeld per week. Ik heb een 2-tal rekeningen bij KNAB. Nu zal je denken wat een onzin.. Maar dit leg ik nu verder uit.

pinpas

Rekening 1 (de vaste lasten);

Hier komt het salaris op binnen en gaan alle vaste lasten van af, hypotheek, zorg, telefoon, sparen etc.

Rekening 2 (vrij besteedbaar)

Dit is de rekening waar het in dit verhaal om gaat. Hier komt wekelijks het zakgeld op binnen. Vanaf rekening 1 wordt wekelijks (maandag) een bedrag van €50,- gestort. Ik loop ook enkel met het pasje van deze rekening op zak.

Op deze manier kom ik niet in de verleiding een impuls aankoop te doen. Doordat er een beperkt bedrag op deze rekening staat is het niet mogelijk een grote aankoop te doen. En word ik gedwongen hier extra over na te denken.

Zakgeld voor volwassenen geeft grip op de financiën

Doordat je wekelijks een bedrag gestort krijgt weet je exact wat je hebt en wat je kunt besteden. Doordat je niet meer kunt besteden dan de €50,- per week kom je niet in de verleiding ineens een grote aankoop te doen. Wil je iets kopen van €100,- en is het niet perse noodzakelijk.

Dan weet je dat je hier 2 weken voor moet ‘sparen’. Uiteraard spaar ik maandelijks een vast bedrag, echter is dit voor de grote uitgaven en ook noodzakelijke uitgaven. Grip op je geld is van groot belang. Deze methode zakgeld per week helpt mij nog altijd goed gestructureerd met geld om te gaan.

Vind je het lastig om grip op geld te krijgen, ik wil je met alle plezier helpen heb je tips nodig laat het mij dan weten. Stuur mij een mailtje op info@omgaanmetgeldzaken.nl en ik probeer je zo snel mogelijk te helpen.

Dit vind je misschien ook leuk...

5 reacties

 1. 5 mei 2020

  […] eigen omgeving en ontdek de pareltjes in de omgeving. Een bijkomend voordeel is dat je niet zoveel zakgeld hoeft mee te nemen, je bent immers dicht bij […]

 2. 5 mei 2020

  […] en hiermee rust in je financiële situatie. Heb je kinderen, leer je kinderen dan op jonge leeftijd omgaan met geld, dit kan in de toekomst veel voordelen opleveren voor je kinderen en hun financiële situatie in de […]

 3. 6 mei 2020

  […] €50,- wil dat zeggen dat dit je maximaal uit te geven bedrag is. Zoals wanneer je jezelf zakgeld toekent. Je budget is op dat moment voor die week een bepaald bedrag. Bij uitzondering voor […]

 4. 27 mei 2020

  […] een stuk minder gebruikt worden. Dus verlaag ze, wil jij weten hoe? Lees dan eens mijn blog over zakgeld voor volwassenen. Voor tips kun je mij altijd mailen of een berichtje achterlaten via het […]

 5. 25 augustus 2020

  […] om een cadeau te kopen, maar wat van belang is, is een planning en een doel. In het blog; ‘Zakgeld voor volwassenen‘ leg ik je precies uit hoe dit werkt. Ook ik geef mijzelf nog altijd wekelijks zakgeld. Zorg […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *