Kansen tijdens de Corona crisis

Kansen tijdens de corona crisis

Niet dromen maar doen!

We zitten inmiddels al ruim 8 weken in deze pandemie.. Veel bedrijven zien hun omzetten tot het absolute dieptepunt zakken, om nog maar te zwijgen over de ontslagen die er zijn en nog zullen komen. Je hoeft natuurlijk niet helderziend te zijn om te begrijpen dat wanneer de cijfers van kwartaal 2 ( 1 april – 30 juni ) bekend worden gemaakt dit voor een groot deel van de bedrijven en vooral de economie een gigantische klap zal zijn. Dan pas komt bij veel mensen het besef wat voor impact de corona crisis op onze samenleving heeft. Maar het biedt ook kansen… hoe bijzonder het ook klinkt, maar de mensen die durven en uiteraard kunnen zullen hier een voordeel uit kunnen halen. Er zijn wel degelijk kansen tijdens de Corona crisis.

Welke kansen biedt de corona crisis?

Zelf ben ik een groot voorstander van ‘omdenken’ wellicht een bekende term bij velen van jullie. Bij mij is het glas half vol en niet half leeg. Door positief te denken, denk je in kansen en mogelijkheden. Wanneer je denkt in problemen en onmogelijkheden, dan zal je nooit een stap verder komen. Mensen vragen mij wel eens; ‘Waar droom jij ’s nachts eigenlijk over?’ … En dat is een hele goede, het antwoord wat ik dan vaak geef is; ‘Ik droom ’s nachts over wat ik overdag wil realiseren’. En zo is het! Zorg dat je dromen realiseert, want met alleen dromen kom je nergens.

Stel orde op zaken

Zoals ik hierboven al aangaf is het niet voor iedereen mogelijk ook direct te investeren, maar ook besparen is een investering.
Neem de tijd om je vaste lasten eens onder de loep te nemen en je inkomsten en uitgaven op de rij. Op deze manier kun je zorgen dat jij grip krijgen op je financiën. Kortom ook voor mensen die net hun baan zijn kwijt geraakt biedt de corona crisis kansen. Denk hierbij aan het besparen op boodschappen, autoverzekering etc.

Leef je dromen na!

Wat ik altijd heb geleerd, is dat je je dromen moet naleven. Denk groot en stel jezelf doelen. Deze doelen mogen best ‘on realiseerbaar’ zijn, want er komt een moment dat je ze wel realiseert. Wanneer jij graag een cateringbedrijf wilt beginnen doe het dan gewoon! Een Sidehustle kan met een minimale investering. Zorg dat JIJ jezelf onderscheidt van de rest.

kansen tijdens corona

Vergroot je vermogen tijdens de Corona crisis

Wanneer het slechts gaat met de economie biedt dit kansen. Zelf ben ik actief op de aandelen beurs, nu zal het je niet verwonderen dat de aandelen in de afgelopen weken ook zijn gekelderd. Dat heeft mij doen besluiten mijn volledige vakantiegeld te beleggen in aandelen aangezien we niet op vakantie kunnen, kiezen we voor een goedkoop dagje weg. Het beleggen in aandelen brengt risico’s met zich mee, je kunt je inleg of een deel ervan verliezen. Ga dus niet blind beginnen met beleggen.

Je vermogen vergroten kan ook door je vaste lasten te verkleinen, denk hierbij eens aan je wekelijks te besteden geld. Dit zal in deze periode een stuk minder gebruikt worden. Dus verlaag ze, wil jij weten hoe? Lees dan eens mijn blog over zakgeld voor volwassenen. Voor tips kun je mij altijd mailen of een berichtje achterlaten via het contactformulier.

Tot slot

De kansen tijdens de corona crisis zijn er enorm.. Alleen moet je ze wel weten te vinden en ook durven te pakken. Wanneer jij al heel lang droomt van het starten van een eigen zaak biedt dit wellicht kansen. Wanneer je blijft dromen, dan zal iemand anders deze realiseren.. Zorg dus dat je niet blijft dromen, maar durft en gaat doen! Houd je uiteraard in alle gevallen netjes aan de richtlijnen van het RIVM, want alleen samen kunnen we het Corona virus bestrijden en overwinnen!

Mocht je aanvullingen en/of vragen hebben laat het mij dan gerust weten. Dat kan door een berichtje achter te laten op de contact pagina of een mail te sturen naar info@omgaanmetgeldzaken.nl. Ik help je graag!

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. 25 mei 2020

    […] gratis de nieuwste films en series streamen op Netflix & Videoland. Helemaal nu we tijdens de corona crisis veroordeeld zijn tot het anders indelen van onze tijd. Uiteraard is tijd kostbaar en kun je in je […]

  2. 26 mei 2020

    […] gratis de nieuwste films en series streamen op Netflix & Videoland. Helemaal nu we tijdens de corona crisis veroordeeld zijn tot het anders indelen van onze tijd. Uiteraard is tijd kostbaar en kun je in je […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *