Goedkope kleding kopen (5 tips!)

Goedkope kleding kopen

Kleren maken de man! Een uitspraak die je vast al eens hebt gehoord, maar wel degelijk waarheid is. Bij bepaalde functies horen bepaalde outfits. Zo zul je nooit een rechter in functie met een korte broek zien lopen of een bankdirecteur met een T-shirt. Kleding straalt zorgt voor een bepaalde uitstralen. zeg nou zelf.. wanneer je een hypotheek gaat afsluiten, dan doe je dit gevoelsmatig toch liever bij iemand netjes in pak dan wanneer iemand met een paar gympen je zaken moet regelen. Nette kleding hoeft niet perse duur te zijn, in dit blog geef ik je 5 tips want ook jij kunt goedkope kleding kopen.

Kleding is een onderdeel van je uitgaven, wanneer je geen grip op je geld hebt kan het wellicht lastig zijn om een budget vast te stellen voor je kleding. Het is daarom belang dat je je inkomsten en uitgaven op een rijtje hebt. Zo weet je exact voor jezelf wat jij besteden hebt en maandelijks kunt uitgeven aan bijvoorbeeld kleding.

Tip 1 Mix & Match

Nette kleding hoeft niet duur te zijn. Wanneer je een pullover draagt met een blouse kun je prima kiezen voor een wat goedkopere variant blouse onder je pullover. Je ziet immers enkel je kraag. Wat wel van belang is, is dat je een katoenen T-shirt draagt onder je goedkopere blouse. Ik spreek uit eigen ervaring. wanneer je kiest voor een goedkopere blouse is dit kwalitatief vaak ook net iets minder dan wanneer je voor een duurdere variant kiest. De stof van de goedkope variant kan verstikkend werken waardoor je extra gaat transpireren. Wanneer je een T-shirt (Tip, 100% katoen) draagt zal de geur niet in je overhemd gaan zitten, waardoor je langer plezier hebt van je goedkope kleding.. een Win-Win situatie!

Tip 2 Goedkope kleding kopen? Koop op tijd!

Als je in de week voor kerst wilt beginnen met het kopen van goedkope kleding, dan heb je een uitdaging kan ik je vertellen. Helemaal als het ook enigszins modieus moet staan.. Zeg nou eerlijk je wilt geen blouse die ‘gaapt’. Door tijdig je outfit samen te stellen voorkom je dat je ergens naast grijpt en kun je de pareltjes voor een prikkie opstrijken. Dus wees iedereen voor en voorkom dat je alsnog een flink bedrag aan een dure outfit moet uitgeven. Wat misschien niet binnen je budget past.

Tip 3 Kijk eens bij vrienden in de kast

Niet direct het meest voor de hand liggen, maar de voordeligste manier om goedkoop kleding te scoren. Is natuurlijk het gratis krijgen. Dit is niet voor iedereen een mogelijkheid, maar ga eens langs bij vrienden of familie. De kans is vrij groot dat ze nog ergens (bijna) ongedragen kleding hebben liggen. Hiervan weten ze vaak niet eens meer van dat ze het nog in bezit hadden. Op deze manier kun je met een gesloten beurs toch zo goed als nieuwe kleding dragen en nog goedkoop ook!

Goedkope kleding

Tip 4 Goedkope kleding kopen? Let op aanbiedingen

Of je nu goedkoop boodschappen wilt doen wanneer je tips wilt om te besparen dan zijn aanbiedingen uiteraard een goede oplossing. Dit geldt ook wanneer je kleding goedkoop wilt inslaan. Winkels hebben vaak tal van aanbiedingen 3 halen 2 betalen.. Nu denk je wellicht ik heb niet direct 3 items nodig, maar denk aan  de toekomst. Wanneer je het nu koopt bespaar je direct 33,33% dan wanneer je er nu 1 of 2 koopt.. Kijk ook eens rond bij een Outlet. Dat kan vaak tot 70% schelen.. zeg nou eerlijk, wat maakt het uit dat je een model van een jaar eerder hebt. Dat ziet toch niemand, ja misschien de echte modekenner.. Zelf probeer ik 1 a 2 x per jaar naar de Outlet in Roermond te gaan of Bataviastad. Zo heb je ook direct een goedkope dag weg, dus 2 vliegen in 1 klap!

Tip 5 Meer rouleren met je kleding

Wanneer je langer plezier wilt houden van je kleding ondanks dat het misschien goedkope kleding is, dan is rouleren van belang. Je kunt je natuurlijk wel voorstellen wanneer je slechts 1 paar schoenen hebt en deze dagelijks draagt ze snel slijten.. Ook is onderhouden van je kleding van belang. Lees altijd goed de was- en strijkinstructies. Ook kan de droger funest zijn voor je kleding. Daarnaast is het ook belangrijk dat je dit met je schoenen doen! Wil jij weten hoe je ook langer plezier kunt hebben van je schoenen? Lees dan deze blog.

Ik hoop dat bovenstaande tips je kunnen helpen, naast goedkope kleding kopen kun je ook eenvoudig besparen op tal van andere zaken. In de verschillende bespaarblogs vertel ik je er meer over. Ook wanneer je een zakcentje wilt bijverdienen naast je vaste baan om je inkomsten te verhogen kun je kiezen voor een Sidehustle.

Mocht je aanvullingen en/of vragen hebben laat het mij dan gerust weten. Dat kan door een berichtje achter te laten op de contact pagina of een mail te sturen naar info@omgaanmetgeldzaken.nl. Ik help je graag!

Dit vind je misschien ook leuk...

4 reacties

 1. 13 mei 2020

  […] hoop dat bovenstaande tips je kunnen helpen, naast een goedkope dag weg of goedkope kleding kopen kun je ook eenvoudig besparen op tal van andere zaken. In de verschillende bespaarblogs vertel ik […]

 2. 13 mei 2020

  […] hoop dat bovenstaande tips je kunnen helpen, wil je meer tips en bijvoorbeeld goedkope kleding kopen? Dan kun je ook eenvoudig besparen op tal van andere zaken. In de verschillende bespaarblogs vertel […]

 3. 19 mei 2020

  […] moeten knopen, dan is het extra belangrijk dat je zorgt dat je kleding langer meegaat. Naast het besparen op kleding, is het ook erg belangrijk om je kleding en schoenen goed te behandelen zodat je er langer plezier […]

 4. 19 mei 2020

  […] Wil jij naast het naast de voordelen van het online boodschappen doen ook extra besparen op andere zaken zoals kleding of je autoverzekering? Lees dan mijn blog over het kopen van goedkope kleding. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *