Goedkoop eten, het hoeft niet saai te zijn!

goedkoop eten

Goedkoop eten, dan denk je vaak direct aan fastfood en dat is natuurlijk ongezond. Boodschappen zijn een groot onderdeel van onze vaste lasten.
Net zoals gas/water/licht, televisie noem maar op. Eten is een primaire levensbehoefte, maar ook dit kun je zelf zo duur maken als je zelf wilt.
Vaak hebben mensen het beeld dat gezond eten duur is en ongezond eten goedkoop. In dit blog leg ik je uit dat goedkoop eten niet saai hoeft te zijn.

Goedkoop eten, wat verstaan we hier onder?

Vaak associëren we goedkoop eten met ongezond. Als we kijken naar bijvoorbeeld de McDonalds die adverteert groot met hamburgers voor €1,-. terwijl we bij deze zelfde keten een salade kunnen halen voor ruim €4,-. Dit is natuurlijk een enorm vertekend beeld.

Hoe dit komt is eenvoudig uit te leggen. Fastfoodketens focussen zich zoals de naam het al zegt 99,99% op fastfood. De doelgroep is niet geïnteresseerd in ‘healthy people’ maar moeten dit voor het straatbeeld natuurlijk wel aanbieden. Wanneer ze dit niet doen is de kans aanwezig dat ze een grote groep potentiële klanten indirect mislopen.

Leuk voorbeeld

Mijn vrouw en ik reden enkele weken geleden terug van een gezellig overigens goedkoop dagje weg. Het was rond de klok van 5 en ze begon wat honger te krijgen. Langs de snelweg natuurlijk geen normaal restaurant te vinden dan de pompstation’s met een vette hap en we moesten nog een uur rijden. Ik hoef jullie niet te vertellen dat een vrouw met honger niet vrolijk is.

Dus we zijn vervolgens bij de eerst volgende afslag langs de McDonald’s gegaan ik natuurlijk een vette hamburger en licht geïrriteerd bestelde mijn vrouw een salade. Wanneer ze er geen Salade hadden gehad, dan hoef ik jullie niet uit te leggen dat ik het niet in mijn hoofd hoefde te halen wel iets te bestellen. We moesten afrekenen je raadt het al € 14,25… dit waren ze ‘misgelopen’ wanneer ze geen salade hadden aangeboden.

Zelfde maaltijd voor een lagere prijs

Dezelfde maaltijd voor een lagere prijs, je zult denken hoe doe je dat?
Eigenlijk is het heel eenvoudig.. zoals jullie wellicht weten staan de A-merken op ooghoogte.. Wanneer je goedkoop eten wil kijk dan eens in de onderste schappen, hier liggen vaak de B of zelfs C- merken.. Deze zijn vaak enkele 10-tallen procenten lager en doen kwalitatief niet veel onder van de A-merken. Kies voor half of half gehakt i.p.v. rundergehakt.

Grotere verpakking lagere prijs

Goedkoop eten kan eenvoudig door grotere verpakkingen te kopen. Denk eens aan gehakt. Vaak is een kilo gehakt in verhouding goedkoper dan 2 x 500 gram. Gemak dient de mens, maar wanneer je dit zelf thuis om pakt en invries kan het voor een leuke besparing zorgen als je dit consequent blijft doen.

Kook voor meerdere dagen

Uiteraard hoef je niet 3 dagen hetzelfde te eten, maar je kunt wanneer je toch kookt een grotere pan maken en de helft invriezen. Op deze manier kun je meerdere keren hetzelfde eten en betaal je in verhouding een stuk minder.

Aanbiedingen zorgen voor goedkoop eten

Wanneer je goedkoop eten wilt maken, dan mogen de aanbiedingen natuurlijk niet ontbreken.. Iedere week is er groente en vlees in de aanbieding. Bepaal aan de hand van de aanbiedingen wat je die week gaat eten. Dat kan je een hoop geld schelen. Denk bijvoorbeeld aan bloemkool van € 1,99 voor € 0,99. Dit zijn zomaar enkele voorbeelden. Zelf gebruik ik de website Reclamefolder vaak. Hier heb je in 1 overzicht alle reclamefolders van de verschillende supermarkten beschikbaar. Zo kun je eenvoudig een keuze maken wat je die week wilt gaan eten.

Conclusie

Goedkoop eten hoeft niet duur te zijn, wanneer je let op aanbiedingen, grote verpakkingen en het niet erg vindt om regelmatig je producten uit de onderste schappen te halen kun je je boodschappen budget eenvoudig naar beneden bijstellen. Dit zorgt ervoor dat je geld overhoudt voor andere dingen.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. 25 augustus 2020

    […] ook even af of zijn of de ingrediënten in de aanbieding zijn. Zo kun je op de perfecte manier ‘goedkoop boodschappen doen.’ Voor minder dan 10 euro heb jij een perfect […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *