Goedkoop dagje weg? 5 tips lees je hier!

Goedkoop dagje weg

Je hebt een dagje vrij, een week vakantie of het is weekend. Kortom, je hoeft een dagje niet te werken. Je wilt erop uit maar hebt eigenlijk weinig tot geen budget en thuiszitten is geen optie? wil jij een goedkoop dagje weg?Lees dan de onderstaande 5 tips, want een dagje weg hoeft niet duur te zijn..

Een dagje weg bij mooi weer lijkt een stuk eenvoudige dan een goedkoop dagje weg tijdens regenachtige dagen.. Niets is minder waar. Je kunt prima een goedkope dag weg wanneer het regent. In de volgende 5 tips laat ik je verschillende mogelijkheden zien hoe je een leuke dag weg kunt met een kleine beurs.

Tip 1 Neem broodjes en drinken zelf mee

Je hebt je inkomsten en uitgave op een rij gezet en je hebt €50,- te besteden voor een uitje.. wanneer je op stap gaat hoort daar vaak een drankje op het terras bij, dan wil je er wat lekkers bij en voor je het weet ben je met z’n tweeën €25,- kwijt. Dit draagt natuurlijk niet bij aan een goedkoop dagje weg..

Ga voordat je een dagje weggaat naar de supermarkt, haal wat broodjes en beleg en neem pakjes drinken mee. Op deze manier kun je vrij eenvoudig enkele euro’s besparen. En zeg nou zelf een eigen gesmeerd broodje op een bankje in de stad heeft toch ook zo z’n charmes?

Tip 2 Neem het openbaar vervoer

jawel, het openbaar vervoer. niet de meest voor de hand liggende optie maar het kan je veel geld schelen. Wanneer je met de auto gaat moet je immers ook parkeren.. Het parkeergeld in de grote steden kan oplopen tot soms wel €5,- per uur. Met een budget van €50,- gaat het aardig tikken. Dit draagt zeker bij aan een goedkoop dagje weg

Via verschillende aanbieders zoals spoordeelwinkel.nl kun je tegen een gereduceerd tarief een retourtje naar je favoriete stad boeken. Vaak zelf in combinatie met een lekkere kop koffie bij een restaurant in de stad na keuze.

Tip 3 Parkeer niet in de binnenstad

De verschillende tarieven in grote steden stijgen flink, voor een paar uur in de binnenstad ben je zo enkele euro’s per uur kwijt. Als je toch met de auto wilt is het verstandig te kiezen voor parkeerplek vlak buiten de stad. Een eindje wandelen kan immers geen kwaad.

Een leuk voorbeeld heb ik toevallig zelf enkele weken geleden gedaan. Ik ging met mijn vrouw naar Deventer, het parkeren in de binnenstad kost circa €3,50 per uur.

Alternatief vervoer voor een goedkoop dagje weg

Deventer biedt de mogelijkheid over te steken met ‘het pondje‘ Je parkeert je auto gratis en gaat met het pondje over en komt aan in de binnenstad. De overtocht duurt slechts 2-3 minuten en de kosten voor een retourtje bedragen per persoon €1,60. Een geweldige ervaring een het draagt bij aan een goedkoop dagje uit.

Deventer

Tip 4 Verborgen plekjes in de buurt

Je denkt vaak dat je Alle mooie plekjes in de omgeving al kent, maar niets is minder waar! meer dan de helft van de mensen heeft geen idee wat er in de omgeving te zien is. Ga er op uit in je eigen omgeving en ontdek de pareltjes in de omgeving. Een bijkomend voordeel is dat je niet zoveel zakgeld hoeft mee te nemen, je bent immers dicht bij huis.

Tip 5 Pak de fiets, het is gezond en goedkoop

Niets is mooier dan een ontspannend stukje fietsen, uiteraard afhankelijk van het weer. Zelf fiets ik met regelmaat, ik ontdek met regelmaat nieuwe plekjes. Terugkomend op tip 4 is dit de perfect combinatie. Neem wat lekkere dingetjes mee en je kunt beginnen. Zorg dat je banden goed zijn opgepompt, je accu indien je met een elektrische fiets gaat vol is en je telefoon is opgeladen voor wanneer je een lekke band krijgt.

Met deze 5 tips kun je goedkoop een dagje uit, een dagje uit hoeft niet altijd duur te zijn. Wil je nog meer tips hoe je kunt besparen op je dagelijkse uitgaven lees dan mijn blog over 12 bespaartips, deze tips kun je direct toepassen en kunnen zorgen voor enkele tientjes tot wel 100 euro per maand!

Ik hoop dat bovenstaande tips je kunnen helpen, naast een goedkope dag weg of goedkope kleding kopen kun je ook eenvoudig besparen op tal van andere zaken. In de verschillende bespaarblogs vertel ik je er meer over. Ook wanneer je een zakcentje wilt bijverdienen naast je vaste baan om je inkomsten te verhogen kun je kiezen voor een Sidehustle.

Mocht je aanvullingen en/of vragen hebben laat het mij dan gerust weten. Dat kan door een berichtje achter te laten op de contact pagina of een mail te sturen naar info@omgaanmetgeldzaken.nl. Ik help je graag!

Dit vind je misschien ook leuk...

3 reacties

  1. 15 mei 2020

    […] ik 1 a 2 x per jaar naar de Outlet in Roermond te gaan of Bataviastad. Zo heb je ook direct een goedkope dag weg, dus 2 vliegen in 1 […]

  2. 15 mei 2020

    […] vrouw en ik reden enkele weken geleden terug van een gezellig overigens goedkoop dagje weg. Het was rond de klok van 5 en ze begon wat honger te krijgen. Langs de snelweg natuurlijk geen […]

  3. 21 mei 2020

    […] vakantiegeld te beleggen in aandelen aangezien we niet op vakantie kunnen, kiezen we voor een goedkoop dagje weg. Het beleggen in aandelen brengt risico’s met zich mee, je kunt je inleg of een deel ervan […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *