Geld verdienen met bloggen

Geld verdienen met bloggen

Geld verdienen met bloggen, dat klinkt natuurlijk te mooi om waar te zijn. Geld verdienen met het delen van je passie of hobby. Dit is voor velen van ons helaas niet weggelegd, terwijl iedereen het kan en in de basis gratis is uit te voeren. Je kunt middels verschillende platformen eenvoudig en vaak gratis een blogpagina opstarten. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een WordPress blogpagina. Hoe je dit doet lees je hier; WordPress blogpagina.

Hoe kun je daadwerkelijk geld verdienen met bloggen zal je jezelf dan afvragen? Het antwoord is doorzettingsvermogen en geduld. Hoe dit kan leg ik je in de volgende stappen verder uit. Stap 1 is het bepalen van je onderwerp, denk hierbij aan bijvoorbeeld een hobby of passie. De reden waarom dit van belang is, is als volgt. Over je hobby of passie raak je vaak niet uitgepraat en dit is precies wat de kern van een blog is. Je wilt graag een verhaal met je (toekomstige) lezers delen. Door regelmatig blogs (content) te delen weten bezoekers je makkelijker en sneller te vinden. Dit noemen we ook wel SEO (Search Engine Optimalisation).

Waar begin ik?

Het is van belang dat je waardevolle informatie deelt, dat wil zeggen als jij helemaal gek bent van paarden en je hier alles over weet te vertellen deze informatie deelt met je lezers. Op deze manier trigger je de mensen je blog te bezoeken, ze leren iets van je en kunnen wellicht dit in het dagelijks leven eenvoudig toepassen.

Het vervolg

Geld verdienen met bloggen kost tijd, je artikelen moeten worden gevonden en hoe kan dat beter dan in Google. Zeg nou zelf, we gebruiken google voor al onze vragen. Wanneer je bijvoorbeeld gaat zoeken op; Geld verdienen met bloggen zie je tal van resultaten. Iedereen geeft zijn of haar tips hoe je dit het beste kunt realiseren. Dit hoeft niet perse goed of fout te zijn, echter bepaalt Google welke content (blogs) daadwerkelijk relevant zijn voor een bepaald onderwerp.

Het zoekwoordonderzoek

Voordat je kunt beginnen is het belangrijk dat je weet waar er in google veel op wordt gezocht. Immers 80% van je zoekverkeer zal je moeten werven via Google. Doordat je een zoekwoordonderzoek gaat doen weet je exact welke zoektermen voor jou onderwerp vaak worden gebruikt. Zelf heb ik veel geleerd van het boek ‘De kleine SEO voor Dummies’. Op deze manier kun je je blog op een dusdanige manier vormgeven dat hij door google wordt gezien als relevant voor de bepaalde zoek term.

Geld verdienen met bloggen

Je kunt je voorstellen dat er enorm veel mensen schrijven over onderwerpen als; geld, auto’s etc. als je je gaat toespitsen op een bepaalde tak word je sneller en beter gevonden. Wellicht wel door minder bezoekers, maar de concurrentie ligt een stuk lager.

Geduld, geduld en geduld…

Niet wat je direct wilt horen, maar het is zoals het is.. Ik adviseer je dat je in eerste instantie gaat bloggen omdat je het leuk vindt, voor het tijdverdrijf en je graag je passie met de wereld wilt delen.

Op het moment dat ik dit blog aan het typen ben (7 mei 2020) zal het 3-6 maanden duren voordat deze uiteindelijk op de juiste manier is geoptimaliseerd door Google.. Laat je hierdoor niet ontmoedigen. Geld verdienen met bloggen kost nu eenmaal tijd. Je kunt wel sneller bezoekers naar website/blog krijgen, maar dat kan natuurlijk niet kosteloos.. Dan zal je moeten investeren in bijvoorbeeld een Google Adwords campagne.. en dat wil je natuurlijk niet mits je hier een budget voor hebt. Daarnaast is het investeren in organisch zoekverkeer (verkeer dat middels een zoekopdracht via google bij je uitkomt) een stuk waardevoller. Wanneer deze lezers je eenmaal weten te vinden is de kans dat ze terugkeren een stuk groter.

gelden verdienen met bloggen

Geduld wordt beloont

Zie het als positief punt, je hebt 3 tot 6 maanden de tijd om een flink aantal blogs/content te schrijven voor je pagina. Wanneer je 3 maanden verder bent zal het als een sneeuwbal effect gaan lopen. Ook voor bloggen geldt, je moet eerst zaaien alvorens je kunt oogsten. Je kunt immers niet direct geld verdienen met bloggen door simpelweg een blog te publiceren en te wachten.

Hoe vaak moet ik bloggen?

Hoe vaak je moet bloggen is lastig te bepalen, wel is consistentie van belang. Je wilt immers dat je bezoekers ervan op aan kunnen dat je ze periodiek van informatie en nieuwe artikelen voorziet.

In de aanloopfase van de eerste 3 maanden is het van belang dat je regelmatig gaat bloggen. Dit om extra onder de aandacht te komen en om te laten weten dat je relevante informatie te melden hebt.

Zelf probeer ik dagelijks een blog te plaatsen van circa 500 woorden. Let wel op dat de lengte van een blog niet van belang is (minimaal 300 woorden volgens de regels van google). De inhoud is van groot belang, het moet relevant zijn en onderscheidend ten opzichte van de rest.

Als je de eerste maanden probeert 3-5 artikelen per week online te zetten heb je na 3 maanden zo’n 40-60 artikelen online staan. Een mooi begin lijkt mij. Vervolgens kun je deze frequentie aanpassen waar nodig en kiezen voor 2 blogs in de week. Probeer dit wel op vaste dagen en tijdstippen te doen. Op deze manier zorg je ervoor dat de lezers op een vast moment terugkeren omdat ze iets ‘nieuws’ verwachten.

Uiteraard kun je niet altijd je informatie kwijt in een klein blog, dan plaats je een groter artikel van meer dan 500 woorden, ook dit is goed voor je waardebepaling in de zoekmachines. Je hebt natuurlijk meer tijd nodig voor een groot artikel, dan voor een kleiner artikel. Vandaar dat je de tijd van 2 blogs kunt gebruiken voor het schrijven van een groter artikel.

Bezoekers, wanneer en hoeveel?

Voordat je geld gaat verdienen met bloggen is het van belang dat je bezoekers naar je website/blog krijgt. Dit kun je op verschillende manieren doen, door het schrijven van veel relevante contact is de kans natuurlijk een stuk groter dat mensen je vinden op Google. Maar vergeet ook de kracht van Social media niet. Het opstarten van een Facebook pagina draagt zeker bij aan de populariteit van je blog. Wanneer je regelmatig een nieuw blog deelt via Social media zal hij een groter bereik hebben en meer bezoekers trekken.

extra zakcentje met bloggen
zak

Hoeveel bezoekers per maand?

De aanloopfase kan soms ontzettend frustrerend zijn, ook ik loop nog altijd tegen dit probleem aan.. Ik ben inmiddels 2,5 maand bezig en probeer frequent een blok te plaatsen gemiddeld zo’n 1 blog per dag. Soms 1 per blog per 2 dagen, dit zijn dan vaak grotere artikelen. In het begin zal je zien dat je weinig tot geen bezoekers krijgt op je website of blog.. hiermee komen we direct terug op de 1e stap het geduld en doorzettingsvermogen.. Rome is ook niet in 1 dag gebouwd.

Dit klinkt als een cliché, maar dit is wel de harde waarheid. Na een week of 6-8 frequent bloggen zul je zien dat je enkele bezoekers zult trekken per dag, de ene dag 2-3 en de andere dag 0.. zolang je een stijgende lijn ziet ben je op de goede weg. Laat je niet uit het veld slaan, geloof mij en ik spreek uit ervaring.. geduld en doorzettingsvermogen wordt beloont! Uiteindelijk ga ook jij geld verdienen met bloggen. En kun je je inkomsten verhogen!

Geld verdienen met bloggen kan op verschillende manieren

Hiervoor kwam je eigenlijk naar dit blog, alleen kun je geen geld verdienen met bloggen voordat je de vorige stappen hebt doorlopen en consequent blijft volgen. Om geld te kunnen verdienen heb je bezoekers nodig, die zorgen immers voor inkomsten op je blog. Dit kan op verschillende manieren.

Affiliate marketing

Dit is een erg populair manier en wil niets meer zeggen dat jij beloont wordt wanneer iemand via jouw website of blog iets koopt op een dergelijke website. Populaire webshops zoals Bol.com & Cool blue zijn hier actief mee bezig. Tegen een percentage van de omzet beveel jij hun producten aan middels een blog.

Dit is voor deze bedrijven natuurlijk de voordeligste manier van marketing en zeg nou zelf.. je kunt er zelf een leuk zakcentje mee bijverdienen. Kijk maar eens bij het affiliate programma van bol.com je kunt tot wel 8% commissie ontvangen. Er zijn Bloggers die hier tot wel €1.500 per maand mee bijverdienen. Maar zeg nou zelf € 100,- per maand bijverdienen voor het schrijven over je hobby, dat wil jij toch ook?

Adsense

Adsense is een reclame dienst van google, hoe werkt dit? Wil jij geld verdienen met bloggen en heb je voldoende bezoekers kijk dan eens naar de mogelijkheden voor Adsense. Met Adsense verkoop je eigenlijk een stukje advertentie ruimte op je pagina. Ik zal dit voor de beginnende Blogger niet direct aanraden, want dit kan erg commercieel overkomen.. Probeer eerst een continue bezoekers stroom te creëren alvorens je hiermee begint.

Adsense plaats relevante advertenties die passen bij je website. Wanneer klanten hierop klikken ontvang jij enkele centen tot euro’s wanneer ze overgaan tot daadwerkelijke aankoop van een product. Je bepaald helemaal zelf waar de advertentie komt te staan en hoe dit vorm wordt gegeven op je website (banner, stukje tekst etc.)

Conclusie geld verdienen met bloggen

Heb jij grip op je geld en wil je een zakcentje bijverdienen? Dan is bloggen een leuke en vooral kansrijke mogelijkheid. Om geld te verdienen met bloggen moet er wel het een en ander worden gedaan. De kernwoorden zijn geduld en doorzettingsvermogen, dan kun ook jij een leuk zakcentje bijverdienen met bloggen.

deel je verhaal

Verder is het handig om je te verdiepen in de begrippen; SEO, Zoekwoorden, Zoekwoordonderzoek. Dus wil jij geld verdienen met bloggen, wacht dan niet want er liggen voldoende kansen om een leuke zakcentje bij te verdienen. Heb jij nog tips of succesverhalen? Deel ze met ons! Stuur mij een mail op info@omgaanmetgeldzaken.nl of laat een berichtje achter via het contactformulier.

Dit vind je misschien ook leuk...

3 reacties

  1. Duncan schreef:

    Leuk blog! Erg handig. Zelf blog ik ook regelmatig heb je een privé-bericht gestuurd misschien kunnen we elkaar helpen

  1. 15 mei 2020

    […] Er zijn ook tal van mensen die een blogpagina bijhouden om op deze manier hun passie en kennis met de wereld te delen. Wil jij ook geld verdienen met bloggen ? Lees dan het hele verhaal hier. […]

  2. 15 mei 2020

    […] Er zijn ook tal van mensen die een blogpagina bijhouden om op deze manier hun passie en kennis met de wereld te delen. Wil jij ook geld verdienen met bloggen ? Lees dan het hele verhaal hier. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *