Geld bijverdienen met Sidehustle (8 tips)

Geld bijverdienen met sidehustle

Veel mensen hebben tegenwoordig een fulltime ( 32, 36 of 40 uur) job. Terwijl ze daarnaast geld bijverdienen met Sidehustle. Je kent het vast wel een cateringbedrijfje in de avonduren en in de weekend. Eenvoudig te managen en prima te combineren met je fulltime job.

Wat is een Sidehustle ?

Een Sidehustle is eigenlijk niets meer dan een parttime / flexibele job naast (Side) je vaste baan. Dit genereerd een extra inkomsten stroom naast je vaste inkomen. Dit kan zijn een passie waar je in je huidige baan je kennis en kunde niet in kwijt kunt. Simpel weg omdat dit een totaal ander vakgebied betreft. Je hoeft er niet perse voor te hebben gestudeerd, maar het kan simpelweg ook iets zijn waar je een enorme passie voor hebt.

Waarom beginnen met een Sidehustle ?

De voornaamste reden dat je een Sidehustle begint is omdat je een extra inkomsten stroom zou willen genereren. Wie wil dat nou niet, structureel een extra inkomsten stroom genereren. Nu zal je je afvragen, waarom heb ik dat nodig ? Veel mensen vinden het lastig om grip te krijgen op hun geld. Helaas zijn er nog veel te veel mensen die maandelijks de eindjes aan elkaar moeten zien te knopen. Ze vinden het lastig om hun inkomsten en uitgaven op de rit te krijgen.

Naast deze groep zijn er ook heel veel mensen die ‘gewoon’ extra geld te besteden willen hebben. Zeg nou eerlijk dat wil jij toch ook ? Hoe fijn is het dat je structureel enkele tientjes tot wel honderden euro’s extra te besteden hebt? Uiteraard moet je hier wel iets voor doen en komt het je niet aanwaaien. Hoe je dit kunt realiseren leg ik je hieronder verder uit.

Ook jij kunt het, het enige wat het je kost is tijd en doorzettingsvermogen!

Hoe kies je een Sidehustle die bij jou past ?

Voordat je extra geld kunt gaan verdienen met een Sidehustle is het natuurlijk van belang dat je weet waar je voor gaat kiezen. Hoe weet je welke Sidehustle voor jou het meest geschikt is? Om hier achter te komen is het belangrijk dat je jezelf een aantal vragen stelt.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Waar ben je goed in ?

Wanneer je wilt beginnen met een Sidehustle die bij jou past is het verstandig jezelf af te vragen waar je goed in bent? Wanneer je ergens goed in bent zal je deze kennis eenvoudig kunnen toepassen in je Sidehustle. Een schilder die auto’s gaat repareren wordt natuurlijk een lastig verhaal.

Ben jij bijvoorbeeld goed met kinderen, dan is het een leuk idee om jezelf beschikbaar te stellen als oppas. Vraag jezelf af waar jij nu echt goed in bent en pas dit toe!

Geld verdienen sidehustle

Waar ligt je passie ?

Wanneer je voor jezelf op de rij hebt gezet waar je nu eigenlijk goed in bent, zal dit betekenen dat hier ook vaak je passie ligt. Deze twee zaken lopen in de meeste gevallen parallel aan elkaar. Wanneer jij een passie hebt voor schrijven en graag mag sporten, dan kun je wellicht lifestyle Blogger worden.

Zorg ervoor dat je kiest voor een Sidehustle waar je passie ligt. Op deze manier kun je vol overgave jou kennis en kunde overdragen en delen met de rest

Hoe deel je je tijd in ?

Voordat je begint met je Sidehustle is het belangrijk dat je van te voren weet of het qua tijd te managen is. Daarnaast moet je voor jezelf bepalen hoeveel tijd je er dagelijks of wekelijks aan wilt besteden. Je werkzaamheden bij je huidige werkgever mogen er natuurlijk niet onder leiden!

Het is belangrijk dat je voor jezelf bepaald hoeveel tijd je er wilt insteken. Maak voor jezelf een planning, denk hierbij bijvoorbeeld aan 3 dagen per week van 19.00 tot 21.00 en een halve dag in het weekend. Denk er wel goed over na, hoe meer tijd je erin steekt hoe hoger je verdiensten op termijn zullen zijn.

Moet ik investeren om voordat ik geld kan bijverdienen met Sidehustlee ?

Dit is iets wat je voor jezelf vanaf het begin gelijk duidelijk moet hebben. Wanneer je gaat bloggen dien je in het bezit te zijn van een werkende laptop. Wanneer je een webpagina maakt zal je een domein moeten aanschaffen. Uiteraard zijn er ook opties voor een gratis blogpagina via WordPress.

Kortom, wil je investeren bepaal dan hoeveel en waarvoor. Als jij een webshop begint met eigen voorraad, dan moet je investeren. Wil je dit niet kies dan voor Dropshipping. Maak een goed plan en stel voor jezelf (haalbare) doelen.

5 tips voor geld bijverdienen met een Sidehustle.

1. Start met een Dropshipping website

Wanneer je geld wilt bijverdienen met een Sidehustle in de vorm een webshop zul je ook voorraad moeten houden. Dit kost kapitaal, kapitaal wat je misschien niet hebt of direct wilt investeren. Dat hoeft niet perse een belemmering te zijn. Er zijn namelijk voldoende opties om producten die jij aanbied direct uit het distributiecentrum van de desbetreffende leverancier. Voor wie geen voorraad wil of kan houden is dit de perfect oplossing. Jij start een webshop, biedt de producten aan en wanneer de klant deze besteld, bestel jij ze (automatisch) bij de leverancier.

Een voorbeeld; de klant koopt bij jou product X voor €49,95. Dit product kost jou bij de leverancier € 19,95 (inkoopprijs), € 6,95(verzendkosten) & €1,95 handeling fee. Dat betekend dat dit product je een netto winst van €21,10 oplevert. De berekende verzendkosten kun je eventueel (deels) doorberekenen naar de klant. Je kunt eenvoudig beginnen met het opstarten van een Dropshipping webshop. Er zijn verschillende partijen waar je direct een connectie mee kunt maken middels bepaalde software. Op deze manier wordt hun volledige product feed (assortiment) in 1 keer geüpload naar jou webshop. De perfect manier voor een goede Sidehustle! Wil jij weten hoe, lees dan het hele blog Starten met Dropshipping.

2. Begin met freelance schrijven, bloggen etc.

Vind jij schrijven leuk en wil je geld bijverdienen met sidehustle, dan is freelance bloggen wellicht echt iets voor jou! Er zijn veel bedrijven die zoeken naar contentschrijvers / tekstschrijvers. Hier kunnen vaak leuke vergoedingen tegen overstaan. Hierbij kun je denken aan een vergoeding van enkele centen per woord. Dit lijkt niet veel, maar wanneer je € 0,02 per woord vraagt (wat laag aangehouden is) levert een tekst van 500 woorden je toch al € 10 op.. Wanneer je er 3 in de week schrijft is dit € 120,- extra per maand. Het enige wat het je kost, is tijd.

Er zijn ook tal van mensen die een blogpagina bijhouden om op deze manier hun passie en kennis met de wereld te delen. Wil jij ook geld verdienen met bloggen ? Lees dan het hele verhaal hier.

geld met bloggen

3. Wordt een Affiliate marketeer

Affiliate marketeer. een duur woord, maar eigenlijk is het niets meer dan het aanbevelen van producten van verschillende webshops tegen een bepaalde commissie. Dit kan door middel van het schrijven van Advertorials. Dat betekend dat jij een aanbevelende tekst schrijft over een product of dienst, wanneer je lezers dit product of deze dienst afnemen jij hier een bepaalde percentage voor krijgt als ‘beloning’. Een ideale manier, zo kun je eenvoudig geld bijverdienen met je Sidehustle

Dit kan dus perfect worden gecombineerd met bloggen. Of terwijl een onderdeel van geld verdienen met bloggen. Wil jij weten welke verschillende manieren er nog meer zijn om Affiliate marketeer te worden? Lees dan hier 5 tips voor een succesvolle Affiliate marketeer.

4. Ga je kleding verkopen

Je kent het wel zeker de helft van wat er aan kleding in je kast ligt draag je niet meer.. dit blijft vaak in de kast hangen en je kijkt er nooit meer naar om. Hoe fijn is het dat je geld kunt verdienen met de verkoop van je oude kleding. Als je echt geld wilt bijverdienen met het verkopen van kleding als Sidehustle, dan moet je het groter aanpakken. Vraag familie, vrienden, kennissen of zelf buren of je hun oude kleding mag verkopen. Je kunt dan met ze afspreken dat je een vast bedrag per kledingstuk afstaat. Op deze manier zet je je eigen handeltje op.

Er zijn tegenwoordig verschillende platformen waar je je kleding kunt aanbieden en een gigantisch bereik hebt.
Naast marktplaats zijn Vinted & United WardRobe speciaal ingericht voor de veilige verkoop van tweedehands kleding. Met dit geld kun je uiteraard nieuwe kleding kopen, maar ook op de spaarrekening zetten. Een leuke Sidehustle die relatief weinig tijd en moeite kost, maar toch van zorgen voor een leuke bijverdienste.

5. Ben je creatief? Ga dan handgemaakt producten verkopen!

Dit is natuurlijk niet voor iedereen weggelegd, maar wel een leuke en vooral ook rendabele manier van Sidehustle om geld bij te verdienen. Als je iets doet wat je leuk vindt, dan voelt dit niet als werk. Je kunt zelf kiezen welke producten en materialen je gebruikt. Zo is het natuurlijk een perfect manier van recycling. Zo kun je met verschillende kledingstukken bijvoorbeeld een nieuw kledingstuk maken.

Maar wat dacht je van het breien van een paar lekkere warme sokken voor de winter? De kosten voor een bolletje wol zijn vaak niet hoger dan €1,- Dat betekend dat jij voor een euro een paar mooie sokken kunt maken. Verkoop ze voor €5,- per paar en je hebt €4,- verdient. Uiteraard moet je hierin je ‘loonkosten’ niet meenemen. Lees hier verschillende producten die je eenvoudig zelf kunt maken en verkopen

Sidehustle geld verdienen

6. De kringloopwinkel een winkel vol verborgen schatten.

niet direct een voor de hand liggen manier om te kiezen als Sidehustle, maar wel een erg onderschatte.. De kringloopwinkel.
Dit is werkelijk een goudmijn, maar hoe kun je hier nou geld verdienen zou je denken? Erg eenvoudig, kopen opknappen en verkopen. Een simpel voorbeeld uit eigen ervaring.. Mijn vriendin wilde dolgraag een trappetje hebben, leuk voor in de kamer. bij een willekeurige woonwinkel kosten deze al gauw tussen de €20 – €25. Toen bedacht ze zich eens naar de kringloop te gaan. En daar stond een soortgelijk trapje voor een tientje! Deze meegenomen, licht geschuurd en voorzien van een kleurtje (wit) alles bij elkaar heeft haar dit trapjes nu €12,- gekost. Uiteraard was ze zo trots dat ze hem niet wilde verkopen..

Maar stel je voor dat je hem voor €15,- had verkocht, dat was €3,- winst voor nog geen 20 minuten werk. En ik weet zeker als ze bij de kringloop €7,50 had gezegd hem hier ook voor mee had kunnen krijgen. Zo kun je dat ook doen met stoelen, tafels, kastjes noem maar op.. Vaak doet een nieuw kleurtje wonderen. Dus schaam je niet en trek de stoute schoenen aan en ga naar de kringloop. Je helpt ze hier ook nog eens enorm mee, dus een win-win situatie voor beide!

7. Geld verdienen met doorverkoop van producten via AliExpress.

De meesten van ons hebben er ongetwijfeld wel eens over nagedacht, maar de stap niet durven te zetten.. het verdienen van geld met spullen via AliExpress. Dit hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn ook jij kunt het! wanneer je weet welke type producten je wilt gaan verkopen, kan het eenvoudig en snel worden gerealiseerd. Wil jij weten hoe ik mijn geld verdien middels het doorverkopen van producten van AliExpress op bijvoorbeeld marktplaats? Lees dan mijn hele blog; Geld verdienen met AliExpress en begin vandaag!

8. Beginnen met beleggen

Laat het geld voor je werken, tegenwoordig levert geld op de spaarrekening weinig tot niets op. Investeren in bijvoorbeeld aandelen kan hiervoor een geweldig alternatief zijn. Hiermee kun je op een eenvoudige manier geld het werk laten doen.. Wil jij beginnen met beleggen maar weet je niet hoe, lees dan hier mijn complete blog; Ik wil beginnen met beleggen, waar begin ik?

Het schrijven van een ondernemingsplan

Niet iets waar je direct aan denkt bij het starten van een sidehustle en dat hoeft ook helemaal niet.. maar wanneer je sidehustle steeds groter wordt bijvoorbeeld omdat het je huidige baan vervangt? Dan kan het handig zijn om een en ander held in kaart te brengen voor jezelf, je missie & visie, maar ook je prijsstrategie, marges etc. misschien klinkt het voor nu nog als een ver van je bed show, maar voor je het weet is het zover en dan is het handig dat je weet waar je moet beginnen. Lees hier mijn blog over het belang van het schrijven van een ondernemingsplan

Tot slot

Geld bijverdienen met een Sidehustle kan erg rendabel zijn, pas echter wel op dat je werkzaamheden bij je huidige werkgever hier niet onder lijden. Verwacht niet dat je direct honderden euro’s per maand extra zult verdienen. Maar realiseer je wel, wat je investeert krijg je terug.. Dit geld zeker voor de tijd welke je in je Sidehustle steekt. Pak het serieus aan en je kunt leuk geld bijverdienen met je Sidehustle.

Er zijn zelf voorbeelden van mensen die na een tijd Sidehustle hier hun full time job van hebben kunnen maken, hoe gaaf is dat! Ook kun je naast het genereren van een extra inkomstenstroom besparen op bijvoorbeeld je boodschappen, autoverzekering of andere zaken. Dan sla je 2 vliegen in 1 klap! Wil jij meer tips om geld te besparen? lees hier de verschillende bespaartips. Heb jij nog tips of ideeën voor een goede Sidehustle, laat het mij dan gerust weten via het contactformulier of per mail dan voeg ik hem toe! Info@omgaanmetgeldzaken.nl

Dit vind je misschien ook leuk...

9 reacties

 1. 27 mei 2020

  […] Uiteraard kun je op meerdere vaste lasten besparen, denk hierbij aan bijvoorbeeld je autoverzekering of energie. Zo zijn er tal van mogelijkheden om extra te kunnen besparen op je vaste lasten. Op een gegeven moment kun je niet verder besparen op je vaste lasten, wil je dan toch meer geld overhoud dan kan Sidehustle de uitkomst bieden. Wil jij ook extra geld verdienen met jouw Sidehustle? Lees dan het hele blog voor 6 tips om bij te verdienen met Sidehustle. […]

 2. 11 juni 2020

  […] Het starten van een ondernemen doe je om geld te verdien. Een extra inkomen ook wel Sidehustle genoemd wil natuurlijk iedereen. Is de stap van het starten van een eigen onderneming te groot? Dan […]

 3. 17 augustus 2020

  […] reden hiervoor is dat ik meerdere vormen van Sidehustle voer naast mijn vaste baan, in het blog ‘Geld verdienen met Sidehustle’ geef ik 6 tips waarmee jij ook kunt bijverdienen met een Sidehustle. Je hebt naast je fulltime […]

 4. 25 augustus 2020

  […] Ik blijf er steeds op terugkomen, maar het is en blijft een ontzettend belangrijk onderdeel.. Wanneer je je inkomsten en uitgaven op de rij hebt gezet en tot de conclusie bent gekomen dat je je vaste lasten niet verder omlaag kunt brengen, dan zal je je inkomsten moeten verhogen. De perfecte manier is een ‘Sidehustle’ naast je vaste baan.. in deze blog leg ik je precies uit hoe je dit kunt doen en de perfecte manier voor het opstarten van ee… […]

 5. 31 augustus 2020

  […] Je wilt beginnen met beleggen, maar weet niet hoe? Beleggen is natuurlijk niet iets van deze tijd, als decennia lang wordt er geïnvesteerd in bedrijven met uiteraard als uiteindelijk doel; Rendement. Waar tot enkele jaren geleden investeren nog een ‘ver van je bed show’ leek wordt het met de verschillende aanbieders voor de doorsnee mens steeds toegankelijker om je geld i.p.v. op je spaarrekening te zetten te beleggen in bedrijven zoals Facebook, Apple of Amazon. Maar hoe begin je nu met beleggen? Daarnaast is het een mooie manier om op termijn een extra inkomsten stroom te genereren, ook wel Sidehustle genoemd. […]

 6. 31 augustus 2020

  […] toegankelijk is geworden voor de ‘normale’ mens. Beleggen is ook een erg populaire vorm van Sidehustle (bijverdienste) op deze manier laat je het geld voor je […]

 7. 31 augustus 2020

  […] wat het beste bij je past. Beleggen kan zorgen voor een leuke vorm van extra inkomsten, ook wel Sidehustle genoemd. Dat wil jij toch […]

 8. 31 augustus 2020

  […] en kan een perfecte toepassing zijn om in een later stadium om te zetten in bijvoorbeeld een sidehustle, in de vorm van beleggingsadviezen […]

 9. 14 januari 2021

  […] nieuwe content moeten plaatsen, zowel op je website als op social media. Kortom: een blog als sidehustle is ideaal, maar het is zeker geen ‘get-rich-quick’ […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *