Besparen

Maak jij maandelijks meer geld op dan dat je eigenlijk te besteden hebt?
Wees dan niet getreurd.. 1 op de 3 Nederlanders heeft dit probleem. We willen allemaal graag besparen, maar vinden het lastig om dit daadwerkelijk ook te doen.

Zelf heb ik jarenlang geleefd met een beperkt budget, ik kan je vertellen dat is niet altijd even makkelijk geweest. Ik moest het doen met €50,- in de week. Ik heb vanaf jongs af aan eigenlijk nooit mijn inkomsten en uitgaven op de rij gehad. Ik gaf geld uit wat ik eigenlijk niet had en kwam flink in de problemen. Mijn persoonlijke verhaal lees je hier.

Besparen, waar begin je?

Besparen, het hoeft niet moeilijk te zijn. Wat ik heb geleerd is dat je moet beschikken over de juiste tool. Alleen dan krijg je grip op je geld. Door de Tips die ik van mijn budgetcoach heb gekregen kan ik met opgeheven hoofd zeggen dat ik nu enkele jaren schulden vrij en ben financieel gezond.

Tips en (eigen)ervaringen lees je in deze onderstaande blogs

Financiën bijhouden

Het is belangrijk dat je periodiek je financiële zaken goed onder de loep neemt. Zelf doe ik iedere maand de check op betalingen, per kwartaal duik ik er wat dieper in en eens per jaar kijk ik of ik kan besparen. Want besparen kan altijd. Of het nu op je televisie & internet abonnement is of je Mobiele abonnement. Het is van groot belang dat je je administratie op orde hebt. Alleen dan heb je rust in je hoofd, financiële problemen zorgen voor stress.

Eigen ervaringen

Middels onderstaande blogs wil ik mijn eigen ervaringen met jullie delen. Ook jullie kunnen besparen, alleen kan dat niet zonder een gezonden financiële huishouding. Dus begin vandaag nog en breng je financiën op orde. Kom je er zelf niet (helemaal) uit vraag dan hulp! Je staat er nooit alleen voor. Er zijn tal van verschillende instanties die je kunnen en willen helpen.