Besparen op boodschappen? (6 Tips)

besparen op boodschappen

Besparen op boodschappen, iets wat we eigenlijk allemaal wel willen maar lastig vinden. We zijn als mensen vaak merktrouw en hier spelen de ‘grote jongens’ natuurlijk extra goed op in.

De dure ook wel A-merken genoemd liggen vaak op oog hoogte, want zeg nou zelf.. Waarom zou je bukken als het niet nodig is? Dit is nu juist waar veel winst te behalen valt. Boodschappen vallen onder de ‘vaste lasten’ het is wel vaak variabel, maar je hebt een bepaald budget wat je uit wilt of in bepaalde gevallen kunt uitgeven aan boodschappen. Net als besparen of andere vaste laste is het besparen op boodschappen iets wat vaak wordt vergeten. We moeten toch allemaal eten?

In dit blog wil ik je met 6 eenvoudige tips laten zien hoe het mogelijk is tot wel 25% te kunnen besparen op je boodschappen. Het hoeft niet lastig te zijn, het vergt alleen iets meer moeite dan je gewend bent. Vergeet niet dat er nog altijd een grote groep Nederlanders van een minimum moet rondkomen. Deze groep moet wekelijks puzzelen met hun budget om hun boodschappen zo volledig.

6 tips om te besparen op je boodschappen

1. Zorg dat je een budget voor jezelf maakt.

Zoals in een eerder blog al aangegeven is het maken van een budget van groot belang. Als je geen budget hebt, dan kun je nooit besparen. Uiteraard wil je het liefst allemaal lekkere dingen in je kar gooien. Helaas is dit niet altijd mogelijk, want dan is de kans groot dat je na 3 weken geen geld meer over hebt. Wanneer je voor jezelf een budget stelt aan het begin van de maand lukt het ook jou om te besparen op de boodschappen.

Vind je het lastig om een budget te bepalen, zet dan je inkomsten en uitgaven eens op een rij. Dan heb je in een duidelijk overzicht precies helder wat jij maandelijks te besteden hebt aan boodschappen. Dit is dan je te besteden budget.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

2. Maak vooraf een boodschappenlijstje

De supermarkt is een plek vol verleidingen, het is daarom belangrijk dat je vooraf een lijstje maakt met producten die je nodig hebt. Dat zorgt ervoor dat je een stuk minder impulsieve aankopen doet wat direct een aanslag kan zijn op je budget. Op deze manier word je jezelf vooraf bewust van de boodschappen die je nodig hebt. Het maken van een lijstje zorgt er dus voor dat je je makkelijker aan je budget houdt en de verleiding in de winkel kunt weerstaan.

bespaar op boodschappen

3. Speur naar aanbiedingen

Aanbiedingen, ik ben er gek op! Jij toch ook? Maar hoe vaak komt het voor dat we denken; ‘ach ik ben er nu toch, ik neem het hier wel mee’ i.p.v. dat je 500 meter verder fiets om een euro te besparen.

Alle reclamefolders zijn tegenwoordig online te vinden, hier is enorm veel mee te besparen op boodschappen. Bepaal je boodschappen a.d.h.v. de aanbiedingen, dit kan zorgen voor een leuke besparing. Kijk ook eens online naar aanbiedingen, dit is één van de voordelen van online boodschappen doen.

4. Nooit met honger naar de supermarkt

Klinkt als een cliché en dat is het eigenlijk ook, maar hoe vaak komt het voor. Je bent klaar met werken het is 17.00 en je moet nog snel even langs de supermarkt.. Je kunt de klok erop gelijkzetten dat je een extra ‘snack’ meeneemt om de eerste honger even te stillen.

Dus wil je wekelijks extra besparen op de boodschappen? Zorg dan dat je niet met honger naar de supermarkt gaat. En vermijd de extra verleiding!

5. Onnodige aanbiedingen, trap er niet in!

Je zult wel denken, bij tip 3 adviseer je juist om te speuren naar aanbiedingen en nu raad je het af?

Het zit iets anders, je loopt door de supermarkt je ziet het van een afstandje al staan (dit is immers het doel van een aanbieding). 3 halen = 2 betalen! Klinkt verleidelijk, maar wat als je dit helemaal niet nodig hebt? Heb je dan 33,33% bespaard of 100% onnodig uitgegeven? Ook bij aanbiedingen geldt, heb je het nodig ja of nee? Deze aanbiedingen gooien vaak roet in het eten als je bezig bent met besparen op boodschappen..

6. Bonus tip, een eigen moestuin

Verse groente en fruit kunnen erg duur zijn, om toch gezond te kunnen eten voor weinig is het mogelijk om een eigen moestuintje te maken. Dit hoeft helemaal niet duur te zijn, wil jij weten hoe? Lees dan mijn blog over een moestuin. Je kunt er nog geld mee verdienen ook!

Ik hoop dat jullie iets aan deze tips hebben, zelf helpen deze 5 tips mij doorgaans perfect om te kunnen besparen op de boodschappen. Ik probeer deze lijst waar mogelijk uit te breiden. Wanneer jullie extra tips hebben laat het mij gerust weten! Wat zeg nou zelf jij wil toch ook besparen op boodschappen?

Dit vind je misschien ook leuk...

5 reacties

 1. 11 mei 2020

  […] autoverzekering zijn er tal van zaken waar je op kunt besparen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het besparen op boodschappen of besparen op benzine. In het dit blog geef ik je 12 eenvoudige tips, doe hier je voordeel […]

 2. 15 mei 2020

  […] is dat! Ook kun je naast het genereren van een extra inkomstenstroom besparen op bijvoorbeeld je boodschappen, autoverzekering of andere zaken. Dan sla je 2 vliegen in 1 klap! Wil jij meer tips om geld te […]

 3. 18 mei 2020

  […] daarnaast ook geld, gezien je sneller klaar bent en minder verleidingen hebt. Wie wil dat nou niet, goedkope boodschappen […]

 4. 19 mei 2020

  […] wil jij toch ook, geld verdienen met je moestuin! Iedere dag verse groente en fruit en een besparing op je boodschappen. Het enige wat het je kost is vrije tijd.. En dat hoeft een uren per dag te zijn. Met een […]

 5. 17 augustus 2020

  […] is dat! Ook kun je naast het genereren van een extra inkomstenstroom besparen op bijvoorbeeld je boodschappen, autoverzekering of andere zaken. Dan sla je 2 vliegen in 1 klap! Wil jij meer tips om geld te […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *