Besparen op Benzine

Besparen op bezine

Besparen op Benzine, Een auto, ze zijn niet meer weg te denken uit ons hedendaagse straatbeeld. We hebben ze in allerlei soorten en maten. Ook de elektrische auto is momenteel enorm in opkomst, maar zoals je wellicht zult begrijpen is dit helaas niet voor ieder van ons weggelegd. De prijzen van deze auto’s variëren van €25.000 tot ruim een ton voor de nieuwste uitvoeringen. De bekendste elektrische auto is de Tesla kunnen we wel zeggen. Deze auto van oprichter Elon Musk wint steeds meer aan populariteit.

Tanken, je ontkomt er niet aan..

Helaas laat het budget van velen van ons (ook ik) het jammer genoeg niet toe zo’n auto te bekostigen. Niet voor niets rijdt ruim 90% nog in een brandstofauto. Wanneer je in een brandstofauto rijdt hoort hier ook een periodieke tankbeurt bij.. Je auto rijdt immers niet op water, wat was dat fijn geweest.

Dus wanneer je je inkomsten en uitgaven op een rij hebt gezet en je bent in het bezit van een auto zal ook deze op je vaste lasten staan. Denk hierbij aan verzekering, belasting en afschrijving. Afschrijving zal bij een wat oudere auto vanzelfsprekend niet of nauwelijks van toepassing zijn. Hoe fijn zal het zijn dat je naast al deze kosten kunt besparen op benzine?

Besparen op Benzine loont!

Je kent het wel, je verkiest gemak boven een stukje extra moeite. Je gaat een dagje weg en bent onderweg en realiseert je dat je nog moet tanken. Je pakt het eerste beste tankstation aan de snelweg en gooit je tank vol en gaat door.. Iets wat veel mensen doen, echter betaal je doorgaans aan de pomp langs de snelweg tot wel € 0,10 per liter meer. Het loont zich dus een afslag te pakken en te gaan tanken in een naastgelegen plaats.

Tankstations zijn ingedeeld in verschillende categorieën, doorgaans zijn de pompstations aan de snelweg het duurst, dit omdat je toch moet tanken en er weinig concurrentie in de buurt is. Dit is anders voor tankstations in een dorp, hier wil de pomphouder het liefst zoveel mogelijk liters verkopen. Hij zal daarom genoegen nemen met een wat lagere marge om meer klanten te trekken. Het voordeligst zijn de onbemande tankstations. Dit omdat er geen personeel werkzaam is en de kosten laag zijn. Doorgaans kun je hier het meeste besparen op Benzine.

Besparen op benzine is dus wel degelijk mogelijk, kijk goed waar de benzine het voordeligst is. Woon je bij de grens, dan kan het ook lonen om net over de grens te gaan tanken dit scheelt vaak nog enkele centen t.o.v. Nederland. Let wel op, ga je in Duitsland tanken, dan is het dragen van een mondkapje verplicht. Anders riskeer je een boete.

Structureel besparen

Wil jij naast het besparen op benzine ook besparen op je Autoverzekering of andere vaste lasten? Kijk dan eens bij één van mijn andere blogs en lees direct tips waarmee jij vandaag al kunt beginnen met besparen!

Ik hoop dat bovenstaande tips je kunnen helpen, naast goedkope kleding kopen kun je ook eenvoudig besparen op tal van andere zaken. In de verschillende bespaarblogs vertel ik je er meer over. Ook wanneer je een zakcentje wilt bijverdienen naast je vaste baan om je inkomsten te verhogen kun je kiezen voor een Sidehustle.

Mocht je aanvullingen en/of vragen hebben laat het mij dan gerust weten. Dat kan door een berichtje achter te laten op de contact pagina of een mail te sturen naar info@omgaanmetgeldzaken.nl. Ik help je graag!

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. 13 mei 2020

    […] van zaken waar je op kunt besparen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het besparen op boodschappen of besparen op benzine. In het dit blog geef ik je 12 eenvoudige tips, doe hier je voordeel […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *