Besparen op je autoverzekering

besparen op autoverzekering

Wil jij ook besparen op je autoverzekering? Een auto, de meeste huishoudens in Nederland hebben er eentje, vaak zelfs twee. Wanneer je auto gaat rijden betekend dit indirect dat je schade zou kunnen veroorzaken. Schade aan je eigen of de auto van een ander komt helaas nog altijd veel voor. Jammer genoeg gebeuren ongelukken in de meeste gevallen buiten je eigen schuld om, jij kunt zelf dan nog net zo goed je best doen om schadevrij te rijden, maar als een ander dat niet doet kun ook jij betrokken raken bij een ongeluk.

De kosten van een dergelijke schade kunnen flink in de papieren lopen. Denk alleen maar eens aan een deuk in je deur. De kosten die dit met zich meebrengen kunnen bij een eenvoudige auto al oplopen tot enkele honderden zo niet meer dan duizend euro.

Om deze kosten te dekken is iedereen in Nederland die in het bezit is van een auto verplicht deze te verzekeren. Een verzekering is niets meer dan een partij die voor een vast bedrag per maand je kosten dekt wanneer jij betrokken bent bij een ongeval. Uiteraard wel onder bepaalde voorwaarden. De Autoverzekering valt daarom ook onder het kopje ‘vaste lasten’ deze kun je meenemen in je overzicht inkomsten & uitgaven.

Hoe kun je besparen op je autoverzekering?

Besparen, dat willen we allemaal. Uiteraard zijn er ook voor je auto verschillende manieren waarop jij kunt besparen op je autoverzekering. Je kunt je auto vaak op 3 verschillende manieren verzekeren.

 • WA
 • WA Beperkt Casco
 • Volledig Casco
WA – Verzekerd;

Dat wil zeggen dat alleen schade die jij toebrengt aan een andere wordt vergoed (uiteraard afhankelijk van de polisvoorwaarden)

WA Beperkt Casco – Verzekerd;

Wanneer je voor deze verzekering kiest, wordt ook eventuele schade door diefstal en inbraak vergoed. Ook hier geldt net als bij WA – verzekerd dat de schade aan je eigen voertuig bij een ongeluk niet wordt vergoed.

Volledig Casco – Verzekerd

Wanneer je voor deze verzekering kiest ben je volledig verzekerd bij een ongeluk, dat wil zeggen dat hier in tegenstelling tot WA & WA beperkt casco de schade aan je eigen voertuig ook wordt vergoed.

Welke Autoverzekering past het beste bij jou?

Wanneer je een oudere auto hebt kan het zich lonen te kiezen voor een WA-verzekering. Op deze manier kun je eenvoudig besparen op je autoverzekering. Vaak wordt je auto bij een klein ongeval al Total los te verklaard. De kosten die je dan terugkrijgt voor je auto (de Dagwaarde) staat niet in verhouding tot de meerprijs wat je betaald aan een premie.

Bonus-malus ladder

Wellicht bij velen van jullie bekend, de Bonus-malus lader is een beloningssysteem vanuit de verzekeraar waanneer de verzekeringsnemer schadeloos rijdt. Dat wil zeggen dat wanneer jij 2 jaar schadeloos rijdt je een trapje op de ladder klimt. Op deze manier gaat je premie van 100% naar 90% dat wil zeggen een korting van 10%, door schadeloos te rijden wordt je verzekering jaarlijks goedkoper.  Dit kan eenvoudig oplopen tot enkele tientallen euro’s per maand. Een leuke besparing op je autoverzekering die je zelf (deels) in de hand hebt.

Het kan daarom soms ook verstandig zijn een kleine schade zelf te betalen en niet te claimen bij de verzekering. Wanneer je een schade claim zul je worden teruggezet op de ladder. Hierdoor gaat je premie om hoog, dit kan dus in verhouding duurder uitvallen dan wanneer je de schade zelf betaald. Let hier dus goed op!

Besparen kan altijd

Naast het besparen op je autoverzekering zijn er tal van zaken waar je op kunt besparen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het besparen op boodschappen of besparen op benzine. In het dit blog geef ik je 12 eenvoudige tips, doe hier je voordeel mee!

Ik hoop dat bovenstaande tips je kunnen helpen, naast goedkope kleding kopen kun je ook eenvoudig besparen op tal van andere zaken. In de verschillende bespaarblogs vertel ik je er meer over. Ook wanneer je een zakcentje wilt bijverdienen naast je vaste baan om je inkomsten te verhogen kun je kiezen voor een Sidehustle.

Mocht je aanvullingen en/of vragen hebben laat het mij dan gerust weten. Dat kan door een berichtje achter te laten op de contact pagina of een mail te sturen naar info@omgaanmetgeldzaken.nl. Ik help je graag!

Dit vind je misschien ook leuk...

7 reacties

 1. 11 mei 2020

  […] jij naast het besparen op benzine ook besparen op je Autoverzekering of andere vaste lasten? Kijk dan eens bij één van mijn andere blogs en lees direct tips waarmee […]

 2. 15 mei 2020

  […] kun je naast het genereren van een extra inkomstenstroom besparen op bijvoorbeeld je boodschappen, autoverzekering of andere zaken. Dan sla je 2 vliegen in 1 klap! Wil jij meer tips om geld te besparen? lees hier de […]

 3. 18 mei 2020

  […] voordelen van het online boodschappen doen ook extra besparen op andere zaken zoals kleding of je autoverzekering? Lees dan mijn blog over het kopen van goedkope […]

 4. 26 mei 2020

  […] kun je op meerdere vaste lasten besparen, denk hierbij aan bijvoorbeeld je autoverzekering of energie. Zo zijn er tal van mogelijkheden om extra te kunnen besparen op je vaste lasten. Wil jij […]

 5. 27 mei 2020

  […] kun je op meerdere vaste lasten besparen, denk hierbij aan bijvoorbeeld je autoverzekering of energie. Zo zijn er tal van mogelijkheden om extra te kunnen besparen op je vaste lasten. Wil jij […]

 6. 29 mei 2020

  […] kun je op meerdere vaste lasten besparen, denk hierbij aan bijvoorbeeld je autoverzekering of energie. Zo zijn er tal van mogelijkheden om extra te kunnen besparen op je vaste lasten. Op een […]

 7. 24 augustus 2020

  […] het genereren van een extra inkomstenstroom besparen op bijvoorbeeld je boodschappen, autoverzekering of andere zaken. Dan sla je 2 vliegen in 1 klap! Wil jij meer tips om geld te besparen? lees hier de […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *