12 eenvoudigste Bespaartips nodig? die tot wel 100 euro per maand kunnen besparen!

bespaartips

Iedereen kent het wel, je hebt je salaris gehad en we de maand is pas 2,5 week onderweg oh nee.. je geld is op.. ook ik heb dit probleem meermaals ondervonden en ook nu lopen we nog steeds wel eens tegen het probleem aan dat de maand toch wat langer duurt dan ons te besteden budget. Door eenvoudige bespaartips en doordat we een financiële buffer hebben opgebouwd in de afgelopen jaren kunnen we de wat moeilijkere maanden hier eenvoudig mee opvangen.

Zo blijkt maar weer dat het hebben van een buffer van groot belang is en je financieel wat meer adem geeft. Hoeveel geld heb jij eigenlijk achter de hand? In deze blog gaan we verder in op enkele eenvoudige bespaartips die je dagelijks en ten allen tijde kunt toepassen. Ook zelf passen we ze regelmatig toen. Hieronder hebben we 12 eenvoudige bespaartips voor je opgesomd, maar er zijn er natuurlijk veel meer! Mocht je aanvullingen hebben laat het mij gerust weten dan kunnen we ze toevoegen!

Routine, gewoonte en terugkerend patroon

Dit zijn zomaar 3 woorden die van groot belang zijn als het gaat om je financiën. Als ik naar mijzelf kijk stel ik mijzelf altijd een 4-tal vragen alvorens ik daadwerkelijk overga tot de aankoop van een product.

 1. Heb ik het product nodig?
 2. Kan ik zonder dit product?
 3. Is er een (goedkoper) alternatief voorhanden?
 4. Heb ik een soortgelijk product al in bezit?

Dit zijn 4 eenvoudige vragen die ja aan het denken zet alvorens je overgaat tot de daadwerkelijke aankoop. Deze vragen kun je je ten allen tijden stellen.. of het nu gaat om boodschappen, kleding of andere zaken. Ze komen altijd van pas. Op deze manier heb ik mijzelf een routine aangeleerd waardoor ik heel snel voor de aankoop deze 4 punten scan en hierop baseer of ik een aankoop doe ja of nee. Uiteraard koop ik ook wel iets uit emotie, dat is immers heel menselijk en goed voor de economie. Maar het zorgt er op deze manier wel voor dat ik voor zeker 70% van mijn (bijna) aankopen wordt beschermt.

De 12 eenvoudigste bespaartips

Hieronder heb ik een 12-tal eenvoudige bespaartips voor jullie samengesteld welke bij mij het meest voorkomen en waar je direct mee kunt beginnen

Tip 1                         

Ik weet het, niet het leukste van allemaal maar het hoort er toch bij en als we het dan toch moeten doen kunnen we er maar beter efficiënt mee omgaan. Wasmiddel… gebruik eens een scheutje minder. Met vaak de helft minder worden je kleren even schoon en ruiken ze net zo lekker.. Zeg nou zelf wat zou jij doen als wasmiddel producent?

Tip 2

Het klinkt gek, maar je kunt het echt overal voor gebruiken.. dus ook voor het wassen; Azijn..
Gebruik een scheutje azijn bij je was i.p.v. wasverzachter. Je hebt al een fles azijn voor €0,49 bij de plaatselijk supermarkt. Scheelt je toch enkele euro’s per maand.

Tip 3

Als je dan toch moet wassen, dan kun je er maar beter geld mee besparen.. koop groot en bespaar geld, regelmatig zijn en aanbiedingen bij Kruidvat etc. voor grote verpakkingen. Dit kan je in verhouding enkele tientjes per jaar schelen.. hoe fijn is dat? Je hebt het toch nodig.

Tip 4

Net als bij tip 3 geldt dit ook voor wc-papier, shampoo en tandpasta. Koop voordeelverpakkingen i.p.v. losse tubes en flacons ook dit scheelt toch tot enkele tientjes per jaar.

Tip 5

Leg je handdoek op de verwarming en gebruik hem nog een keer. Je zult wel denken bah.. maar je hebt je immers net gedoucht dus vies ben je niet meer.. Een rekensommetje leert ons dat wanneer je je handdoek 2 x in de week hergebruikt je toch zo een wasbeurt of 10-15 bespaart.

Tip 6

De bedrijfskantine.. bijna iedereen heeft er één op zijn of haar werk ook ik heb last de verleiding te weerstaan. Dwing jezelf tot het smeren van brood i.p.v. dagelijks voor 2-3 euro lunch te halen in de kantine. Het klinkt niet veel maar met z’n 180 werkdagen per jaar is dit snel 500 euro. Om het makkelijker te maken haal ik 1 x per week iets dan meestal op vrijdag, dan heb je iets in het vooruitzicht, dit maakt het een stuk eenvoudige vol te houden.

Tip 7

Wanneer je kookt, maak dat een grotere hoeveelheid en vries deze in. Zo kun je 2 x uit hetzelfde budget eten en bespaar je de kosten voor een nieuwe maaltijd.

Tip 8

Douchen, heerlijk vooral in de wintermaanden.. Het is koud buiten en je springt ‘even’ onder de douche. Dat even wordt snel 10-15 minuten. Probeer eens om iedere dag een minuutje of zelfs 2 korter te douchen. Wanneer je de jaarafrekening ontvangen van je energieleverancier zul je mij dankbaar zijn.

Tip 9

Doe de lichten achter je uit, klinkt makkelijk maar vooral met kinderen is dit een veel voorkomend fenomeen. Probeer je kinderen zich bewust te laten worden van de kosten je jezelf natuurlijk ook!

Tip 10

Verkoop wat je niet meer gebruikt, hoe vaak heb je geen kleding in de kast wat je nooit meer draagt? Ik verkoop sinds kort mijn kleding op vinted, je ontvangt niet de hoofdprijs, maar hej in de kast levert het je niets op..

Tip 11

Als je dan toch wilt shoppen, kijk dan even rond of er ergens een kortingscode is. Zalando, Aboutyou & Wehkamp hebben vaak een actie bij inschrijving op de nieuwsbrief een korting van €10,- of enkele procenten.. Makkelijk verdient lijkt mij.

Tip 12

Dit is niet voor iedereen weggelegd, maar kan je makkelijk enkele euro’s per jaar besparen.. Betaal verzekeringen een per jaar i.p.v. per maand. Dit doe ik sinds kort zelf ook. Bij de zorgverzekering scheelt het ons zo’n €130,- per jaar voor 2 personen. Je moet het immers toch betalen, let wel op dat je jezelf niet in onnodige financiële problemen brengt.

Tot slot

Deze 12 eenvoudige bespaartips kun je ten allen tijde eenvoudig toepassen uiteraard is het van belang dat je je inkomsten en uitgaven op een rij hebt. Dan kun je kijken waar je eventueel nog ruimte (nodig) hebt. Op deze manier kun je toch eenvoudig enkele tientallen euro’s per maand besparen.

Ik hoop dat bovenstaande tips je kunnen helpen, wil je meer tips en bijvoorbeeld goedkope kleding kopen? Dan kun je ook eenvoudig besparen op tal van andere zaken. In de verschillende bespaarblogs vertel ik je er meer over. Ook wanneer je een zakcentje wilt bijverdienen naast je vaste baan om je inkomsten te verhogen kun je kiezen voor een Sidehustle.

Mocht je aanvullingen en/of vragen hebben laat het mij dan gerust weten. Dat kan door een berichtje achter te laten op de contact pagina of een mail te sturen naar info@omgaanmetgeldzaken.nl. Ik help je graag!

Dit vind je misschien ook leuk...

9 reacties

 1. 5 mei 2020

  […] zijn. Wil je nog meer tips hoe je kunt besparen op je dagelijkse uitgaven lees dan mijn blog over 12 bespaartips, deze tips kun je direct toepassen en kunnen zorgen voor enkele tientjes tot wel 100 euro per […]

 2. 11 mei 2020

  […] jij naast het besparen op benzine ook besparen op je Autoverzekering of andere vaste lasten? Kijk dan eens bij één van mijn andere blogs en lees direct tips waarmee jij vandaag al kunt […]

 3. 15 mei 2020

  […] Dan sla je 2 vliegen in 1 klap! Wil jij meer tips om geld te besparen? lees hier de verschillende bespaartips. Heb jij nog tips of ideeën voor een goede Sidehustle, laat het mij dan gerust weten via het […]

 4. 15 mei 2020

  […] bijvoorbeeld aan het besparen op boodschappen of besparen op benzine. In het dit blog geef ik je 12 eenvoudige tips, doe hier je voordeel […]

 5. 19 mei 2020

  […] moestuin is een leuke mogelijkheid tot besparen, maar wil jij direct extra besparen? Lees dan deze 12 tips eens om maandelijks extra te kunnen besparen. En vergeet niet ‘wie het kleine niet eert…… een wijze les van mijn […]

 6. 27 mei 2020

  […] Uiteraard kun je op meerdere vaste lasten besparen, denk hierbij aan bijvoorbeeld je autoverzekering of energie. Zo zijn er tal van mogelijkheden om extra te kunnen besparen op je vaste lasten. Wil jij weten hoe, lees dan deze 12 tips om direct tot wel 100 euro per maand te kunnen besparen. […]

 7. 27 mei 2020

  […] Geographic. Dit is dus exclusief te zijn via Disney+. Wanneer je dus regelmatig kijkt kun je voordelig een abonnement afsluiten. Dit is al snel een stuk voordeliger dan wanneer je losse films huurt uit de digitale videotheek […]

 8. 24 augustus 2020

  […] sla je 2 vliegen in 1 klap! Wil jij meer tips om geld te besparen? lees hier de verschillende bespaartips. Heb jij nog tips of ideeën voor een goede Sidehustle, laat het mij dan gerust weten via het […]

 9. 24 augustus 2020

  […] Als je een onderneming wilt starten gaat dat natuurlijk niet zonder het schrijven van een ondernemingsplan. Het starten van een ondernemen doe je om geld te verdien. Een extra inkomen ook wel Sidehustle genoemd wil natuurlijk iedereen. Is de stap van het starten van een eigen onderneming te groot? Dan zijn er natuurlijk nog tal van andere optie om een centje bij te verdienen of geld te besparen.. Het hebben van je eigen moestuin is een leuke mogelijkheid tot besparen, maar wil jij direct extra besparen? Lees dan deze 12 tips eens om maandelijks extra te kunnen besparen. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *