3 Manieren om (meer) geld te verdienen met jouw blog

meer geld verdienen met je blog

Het hebben van een blog als sidehustle is al lange tijd erg populair. Dat is begrijpelijk, want het is een goede manier om extra inkomsten te genereren. Het voordeel is dat een blog een goede bron kan zijn van passieve inkomsten: je schrijft een artikel en daarna kun je er (in theorie) oneindig aan verdienen, zonder dat het je extra werk of extra tijd kost. Hoe je geld kunt verdienen met jouw blog als sidehustle? In dit artikel benoem ik 3 verschillende manieren.

01. Advertenties en affiliate links

Deze optie ligt het meest voor de hand, dus laten we deze als eerste bespreken. Door middel van advertenties en affiliate links kun je aardig wat extra inkomsten genereren, zonder dat je zelf producten hoeft te verkopen. Een affiliate link is overigens vrijwel hetzelfde als een advertentie, alleen gaat het dan meestal om een tekstlink in plaats van een afbeelding. Het principe is simpel:

  • Je schrijft een artikel over een gerelateerd onderwerp.
  • In het artikel (of op je website) verwerk je een advertentie of een affiliate link.
  • Via een code wordt bijgehouden hoeveel clicks en/of verkopen er zijn via jouw link.
  • Je ontvangt een vergoeding per click of per verkoop.

Bovenstaande kun je regelen via verschillende platformen, zoals TradeTracker, Daisycon en PayPro. Bij deze platformen kun je je aanmelden om te adverteren voor allerlei verschillende bedrijven. De advertenties en links worden automatisch voor je gegenereerd, dus technische kennis is geen vereiste.

02. Eigen producten verkopen

Steeds meer bloggers bieden zelf producten aan via hun website. Een webshop toevoegen is tegenwoordig geen abracadabra meer dankzij toegankelijke platformen zoals WordPress en daar maken veel bloggers goed gebruik van. Het is dan natuurlijk mogelijk om fysieke producten aan te bieden, maar in de praktijk wordt veelal gekozen voor digitale producten. Denk daarbij aan online cursussen en e-books. Het aanbieden van dit soort digitale producten kan in veel gevallen volledig geautomatiseerd worden, waardoor het dus een passieve inkomstenbron wordt.

03. Gesponsorde blogs schrijven

Ook deze optie ligt voor de hand: het schrijven en plaatsen van blogs in opdracht. Je wordt dan betaald voor het artikel en/of je ontvangt een gratis product. Dat is niks nieuws en zo wordt het al jaren gedaan. Maar wist je ook dat er tegenwoordig verschillende platformen zijn die jou in contact brengen met potentiële opdrachtgevers? Zo kun je je bijvoorbeeld aanmelden bij Blog Brains, waarbij je een vast bedrag krijgt per artikel, zodat je dus niet zelf hoeft te onderhandelen over de prijs.

Slapend rijk worden met jouw blog?

Er zijn allerlei manieren waarop je (meer) geld kunt verdienen met een blog, maar enige nuance is wel vereist. Er komt namelijk wel het een en ander bij kijken. Het kan sowieso even duren voordat jouw blogs goed worden opgepikt door zowel zoekmachines als bezoekers. Echt goed geld verdienen met je blog lukt ook pas wanneer je een vaste stroom aan bezoekers hebt. En geheel passief zal het meestal niet zijn: je zal regelmatig nieuwe content moeten plaatsen, zowel op je website als op social media. Kortom: een blog als sidehustle is ideaal, maar het is zeker geen ‘get-rich-quick’ manier.

Dit is een bijdrage van Ik ben Jan Modaal

Ik ben Jan Modaal is een blog over persoonlijke financiën, geldzaken en financiële vrijheid. Daarnaast is Jan Modaal ook de ontwikkelaar van Money Game: de leukste en makkelijkste manier om je geldzaken te regelen. Ook wanneer je niks met cijfertjes hebt.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *