10 cadeaus onder de 10 euro

cadeau onder de 10 euro

Is er iemand jarig of vertrekt een collega of is er iemand anders die iets te vieren heeft? Dan is het natuurlijk een geweldig moment om deze persoon te verassen met een leuk en vooral origineel cadeaus. Toch is dit niet altijd gemakkelijk.. Er zijn tal van schrijnende verhalen van mensen die zich in allerlei bochten moeten wringen om toch budget te kunnen vrijspelen om zelfs cadeaus onder de 10 euro te kunnen kopen.

Het kan nog erger, mensen die zich afmelden omdat ze simpelweg geen geld hebben en het niet binnen hun uitgave patroon past. Daarom is een planning van je financiën van essentieel belang om dit te voorkomen. Je weet immers een jaar van te voren dat iemand jarig is. Verderop in deze blog zal ik je uitleggen hoe je kunt zorgen dat jij altijd budget hebt voor een origineel cadeau onder de 10 euro. Hieronder heb ik (vind ik zelf) 10 originele en leuke cadeautjes op een rij gezet waar jij op iedere verjaardag mee kunt aankomen.

1. Een fotoalbum

Wanneer je een cadeau gaat kopen voor bijvoorbeeld een vriend, vriend of familie, dan mag een fotoalbum natuurlijk niet ontbreken! Je kunt het album alvast zelf vullen met leuke foto’s die jullie samen hebben gemaakt tijdens jullie vakantie of tijdens een avondje stappen. Je kunt al voor enkele euro’s een leuk fotoalbum kopen en deze eenvoudig met zelf afgedrukte foto’s vullen. Zelf ga ik hiervoor vaak naar de HEMA, hier kun je voor een paar cent je fotoboek vullen met je favoriete foto’s zo heb jij het ultieme originele cadeau wat ze nooit zullen vergeten! Tips voor een leuk album nodig, kijk dan eens hier!

2. Trakteer op een etentje

Nu zul je waarschijnlijk denken, iemand trakteren op een etentje dat is toch geen cadeau onder de 10 euro? Jazeker wel! Iemand trakteren op een etentje hoeft niet perse te betekenen dat je naar een duur en chique restaurant moet.. Nodig iemand bij je thuis uit en ga uitgebreid koken onder het genot van een heerlijke wijn. Zorg ervoor dat je weet wat hij of zij lekker vindt en struin de supermarkten in de buurt natuurlijk ook even af of zijn of de ingrediënten in de aanbieding zijn. Zo kun je op de perfecte manier ‘goedkoop boodschappen doen.’ Voor minder dan 10 euro heb jij een perfect cadeau!

zelf koken

3. Verzorgingsproducten

Verzorgingsproducten doen het eigenlijk altijd goed. Iedereen wil toch lekker ruiken of zichzelf verwennen met een fijne lotion of crème? Uiteraard kun je ervoor kiezen om naar de Rituals te gaan mits je budget dit toelaat.. Mocht dat niet het geval zijn, dan zijn er tal van goede alternatieven. Denk hierbij aan de huismerken van bijvoorbeeld HEMA of Etos. Ook kun je zelf aan de slag gaan, online zijn verschillende recepten te vinden om zelf bijvoorbeeld een blokje zeep te maken.

4. Koop een Boek

Een boek is voor velen van ons een perfect cadeau, lezen werkt ontspannend! Uiteraard moet de persoon voor wie je een boek wilt kopen wel van lezen houden. Wanneer je zeker weet dat diegene houdt van een goed boek, dan is het handig te weten welk ‘Genre’ zodat je zoektocht kan beginnen. Enkele boeken onder de 10 euro welke ik zelf erg leuk vind zijn;

5. Decoratie voor in huis

Wanneer je een beetje weet wat iemand leuk vind, waarom zou je dan niet een leuke toevoeging halen voor in huis, dat kan een leuke kaars zijn, maar ook een vaas kan een geweldig cadeau zijn. Dit hoeft niet bij een dure woonwinkel, maar kan ook prima bij de Action, HEMA of ook erg populaire winkel; Flying Tiger. Op deze manier heb je een passend en leuk cadeau voor onder de 10 euro.

6. Goedkoop speelgoed

Uiteraard zal een kinderverjaardag niet ontbreken op de verjaardagen kalender. Maar wat koop je voor een kind is de 1e vraag, maar een cadeautje voor een kind onder de 10 euro? Dat lijkt voor velen van ons een hels karwei, toch zijn er tal van mogelijkheden om leuke cadeaus te kopen voor een bedrag onder de 10 euro. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Action of HEMA. Opzoek naar wat extra inspiratie, lees dan mij blog over 10 cadeautjes voor kinderen onder de 10 euro.

goedkoop speelgoed

7.  Thee of koffie

Is de persoon waarvoor jij opzoek moet naar een leuk en vooral origineel cadeau onder 10 euro gek op koffie of thee? Kijk dan een naar een leuk thee of koffie pakket. Tegenwoordig heb je thee in allerlei smaken, verse thee doet het vaak erg goed. Wat ik zelf een erg leuk idee vindt is; ‘een Bubble Tea maak set’, zo kun je gemakkelijk zelf thuis je eigen Bubble Tea maken. Ook een zak bonen is een leuk idee, zo kun je een gepersonaliseerde zak maken met bijvoorbeeld een leuke tekst. Je moet natuurlijk wel even kijken of de persoon voor wie je een cadeau haalt een bonenapparaat heeft.

8. Een Filmpakket

Is diegene waar jij een cadeau voor moet kopen gek op films kijken? Dan is een filmpakket het perfecte cadeau! Ga naar de supermarkt en haal wat popcorn, frisdrank, chips & nootjes en doe ze in een leuke doos. Zo heb jij het perfect cadeau voor minder dan 10 euro. Ervan uitgaande dat deze persoon zelf in het bezit is van een abonnement op de populaire stremming diensten van Netflix of Videoland.. anders komt dit pakket uiteraard ook zeker van pas.

9. Drankpakket (18+)

Uiteraard moet voor dit cadeau de persoon aan wie je dit geeft oude dan 18 zijn. Een drankpakket is voor de liefhebber een geweldig idee. Wat een gouden tip is in deze, is het zelf samenstellen van een drankpakketje. Wanneer je een soortgelijk pakket bij bijvoorbeeld de plaatselijk slijterij haalt, dan ben je vaak het dubbele kwijt van wat het je kost wanneer je het zelf samenstelt.

Duik dus de plaatselijk slijterij is of struin het internet af en stel het pakket in je hoofd samen. Ga vervolgens naar de supermarkt, haal daar enkele speciaal biertjes voeg een zakje nootjes toe. Deze past zeker in het rijtje met 10 cadeaus onder de 10 euro

bierpakket

10. Sokken

Niet het meest voor de hand liggend, maar wel iets wat iedereen dagelijks gebruikt en nodig heeft.. dus zeker geen overbodige luxe zal zijn. Je kent ze vast wel, de happy socks. Deze winnen steeds meer aan populariteit en je hebt een geweldige Happy Socks Giftbox voor slechts €9,99. één van de top cadeaus voor onder de 10 euro dus!

Geld apart zetten voor een cadeau

Zoals in de intro van deze blog al even aangegeven zijn er vervelend genoeg nog steeds mensen die problemen hebben met hun financiën. Deze mensen hebben niet altijd de financiële ruimte om een cadeau te kopen, maar wat van belang is, is een planning en een doel. In het blog; ‘Zakgeld voor volwassenen‘ leg ik je precies uit hoe dit werkt. Ook ik geef mijzelf nog altijd wekelijks zakgeld. Zorg dat je verschillende potjes maakt voor de verschillende soorten uitgaven, hieronder horen ook de ‘cadeautjes’. Uiteraard is het logisch dat je niet op ieder feestje kunt dansen, dus mocht het echt niet lukken, kies er dan voor om enkel de verjaardagen van naasten te bezoeken. Op deze manier verklein je je uitgaven en kun je met een gerust gevoel maandelijks enkele euro’s apart leggen voor deze cadeaus onder de 10 euro.

Inkomsten verhogen

Ik blijf er steeds op terugkomen, maar het is en blijft een ontzettend belangrijk onderdeel.. Wanneer je je inkomsten en uitgaven op de rij hebt gezet en tot de conclusie bent gekomen dat je je vaste lasten niet verder omlaag kunt brengen, dan zal je je inkomsten moeten verhogen. De perfecte manier is een ‘Sidehustle’ naast je vaste baan.. in deze blog leg ik je precies uit hoe je dit kunt doen en de perfecte manier voor het opstarten van een Sidehustle.

Wil jij meer tips om geld te besparen? lees hier de verschillende bespaartips. Heb jij nog andere tips of ideeën? Laat het mij dan gerust weten via het contactformulier of per mail; Info@omgaanmetgeldzaken.nl

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. 31 augustus 2020

    […] speelgoed. Wanneer je ervoor kiest dat je kind ook andere zaken zou moeten betalen als bijvoorbeeld cadeautjes of abonnementen (telefoon) kun je ervoor kiezen het bedrag wat op te hogen. Om een helder beeld te […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *